Check hier voor de uitzending en alle praktische tips en leuke links.

Het gaat om een kleine verbetering/verandering elke dag. Wat je doet, hoe klein ook, maakt verschil. Dat wat je doet, hoe klein ook, zet iets in beweging. Als we allemaal iets doen dan is dat bij elkaar een grote verandering. Een verandering naar een groenere, menselijkere, bewustere samenleving in verbondenheid met elkaar en de aarde. Zweverig he, maar wel leuk en lekker om te doen  De keuze is aan jou. Kijk, reageer en doe mee.

In dit programma met xander XAM mouthaan: een hele rij korte duurzame, groene, gezonde, bewuste en vooral praktische tips. Ook deze keer weer een bijzonder gast: Meta Herman de Groot. Zij vertelt wat zij dagelijks doet en laat, om op haar wijze bewuste keuzes te maken. Van haar een aantal tips over: Food, Producten, Boeken, documentaires, etc.

De kijker/chatter met de leukste tip ontvangt een gratis ebook; Schemervlucht van Alexandera Smith. Winnaar is Corine (Zie chat in onderstaand chat bij 10:28 )

De Boekenruil (zie vorige uitzending) De kijker SomeoneEls geeft het boek Het Supermarktparadijs van Roland Duong aan de vorige gastpresentator Layana?

Openingsfilm van Triodos Bank staan gelijk aan een aantal uitgangspunten van dit programma. Zie ook reacties op Triodos Bank in onderstaande chat verslag rond 10:08

Tip 1. Verbouw je eigen groente; op je dak met de dakboerin.

Tip 2. Een bijzondere Amerikaanse architect die met reclycling hele mooie dingen maakt in de documentaire Garbage Warrior.

Tip 3. Duurzame bloemen kunnen worden gekocht bij Vlinder en Vogel. Hoe en waarom check de uitzending bij ongeveer 10:23

Tip 4. Beelen haalt je bouwvuil af en recycled de materialen.

Tip 5. Don’t just buy green buy awesome. Strawberry Earth. Aanvulling van XAM:  Houtcouture: voor elke verkochte houten bril a 89 euro wordt een boom geplant in zuid afrika door eco schools in townships.

Overige links genoemd in uitzending of in de chat:

10:02 Duurzame bouwers  OVG

10:16 Urban farming in Amsterdam langs de ringweg a10

10:18 Nog een stadsboeren project.

10:20 tip van kijker Horacio over hoe Cuba doorging zelfs toen de olietoevoer werd gestopt. Later skype met Horacio werkzaam bijGreenfocus

10:24 Nog meer bloemtips van Martien

10:32 Lekkere gezonde happy noten van Justnuts als alround snack. We hebben inmiddels vernomen dat strandpaviljoen Paal69 in Zandvoort n.a.v. de uitzending Justnuts ook wil aanbieden aan haar gasten.

10:33 Leuke tip van kijker ajackie Fair + Fair. Zij zeggen over zichzelf ‘Ons doel is jouw leven te verrijken met een nieuw soort warenhuis. Wij zijn namelijk niet op jacht naar meer omzet en meer winst maar naar het mooier maken van de levens van een ander. ’